Erb rytíre Raoul von Dombrowski - Kámen, Czech Republic
Erb rytíre Rudolfa Otto (Raoula) von Dombrowski nad branou hradu Kámen
Location: Kraj Vysočina, Czechia

Rudolf Otto (Raoul) von Dombrowski z Paprosze a Kruszwice (1833-1896) pocházel ze starého polského šlechtického rodu Dombrowski.

Šlechtic byl majitelem hradu Kámen v letech 1870-1876 a na hrade uchovával radu predmetu, z nichž proslula sbírka jeleních a srncích parohu. Na zvonici hradu Kámen nechal ulít jeden zvon (visit link)

Patril mezi autory lesnické a lovecké literatury, v roce 1882 vydal ve Vídni kalendár pro myslivce a prátele lovu a již pred tím nekolik publikací s tématem myslivosti a lovné zvere.

Vedle toho byl Dombrowski také konzervátorem Ústrední komise pro záchranu umeleckých a historických památek v Cechách.
Bearer of Coat of Arms: Noble (aristocratic) family

Full name of the bearer: Rudolf Otto (Raoul) von Dombrowski z Paprosze a Kruszwice