Kravsko - South Moravia, Czech Republic
Kravsko Chateau
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

The three-storey classicist building with a mansard roof. Above the main entrance there is a balcony supported by pillars. The arcade corridor connects the castle with the New Baroque Chapel from 1847 on the south side. Part of the castle is a castle park with many rare trees. Currently close to public.

=========================================================

Zámek je dvouposchodová klasicistní budova s mansardovou strechou. Nad hlavním vchodem balkon nesený pilíri. Arkádová chodba spojuje zámek s novobarokní kaplí z roku 1847 na jižní strane. Soucástí zámku je zámecký park s množstvím vzácných stromu a drevin.

Po roce 1900 probehly úpravy interiéru. Od roku 1901 patril zámek rodu Dentice di Frasso, který jej v letech 1901 až 1939 využíval jako letní sídlo. V roce 1948 byl zámek konfiskován státem a následne úcelove využíván jako škola až do roku 1968. Od roku 1984, po dlouholeté rekonstrukci a adaptaci, zacal zámek sloužit jako rekreacní a školicí stredisko novoborských skláren Crystalex. Pocátkem 21. století byl zámek odprodán a následne sloužil jako hotel. V soucasnosti je zámek nevyužívaný a verejnosti neprístupný.
Accessibility: No access- Private

Condition: Intact